Geriatrie fysiotherapie

Een fysiotherapeut met kennis in de geriatrie heeft ervaring op gedaan in het onderzoeken en behandelen van kwetsbare ouderen met een hoge (biologische) leeftijd. Ouderen kampen vaak met meerdere (complexe) aandoeningen op mogelijk fysiek, psychisch of sociaal gebied. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke expertise over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.
De cliënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Naast dit kan de geriatriefysiotherapeut hulp bieden bij valgevaarlijke ouderen middels valtherapie. Samenwerking met de ergotherapeut kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Een behandeling kan zowel in de praktijk of aan huis plaatsvinden. Dit hangt af van uw gezondheidstoestand en de mate waarin u mobiel bent.

Bel 0251-215 548 voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in de praktijk.

Wat zijn uw klachten?
Wat zijn uw klachten?